Mark Tkaciuk, audiat de procurori în dosarul Dodon: Credeam că mă vor întreba „de unde se pregătea atacul asupra Moldovei, dar nu…”

Fostul deputat al Partidului Comuniștilor a fost audiat astăzi de procurori. „M-au chemat. Am fost. Am crezut că mă vor întreba de unde se pregătea atacul asupra Moldovei” a scris Mark Tkaciuk, ironizând astfel pe seama președintelui Belarus.

Foto: pcrm.md

„Dar nu. M-au întrebat despre un oarecare Dodon și am fost nevoit să spun tot adevărul.

Adică faptul că nu am idee cine este Dodon al Vostru, nu l-am văzut mai bine de 10 ani, nu știu de foarte mult timp nici ce gândește nici ce relații are cu Patria, nici nu m-a interesat”, a menționat Mark Tkaciuk.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a rămas în arest la domiciliu pentru încă 30 de zile. Decizia a fos luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Procurorii anticorupție i-au înaintat învinuire și Galinei Dodon, soția fostului șef de stat, Igor Dodon. Totodată, procurorul de caz a aplicat în privința acesteia măsura preventivă sub formă de obligare de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile.

Galina Dodon, soția fostului șef de stat, Igor Dodon, a spus că i s-a deschis un dosar politic. Declarația a fost făcută după ce a fost audiată de procurori. „Am fost pusă sub învinuire- complice, pentru îmbogățire ilicită, fără probe”, a spus aceasta.

Nicolae Posturusu, avocatul lui Igor Dodon, a acuzat procurorii anticorupție de minciună. „Dacă în cazul perchezițiilor la domiciliu aceștia ne-au sugerat că pozele puteau fi făcute și răspîndite de către avocați, astăzi, ne-au uimit cu niște bîlbîieli geografice”, a scris acesta pe Facebook. Reacția vine după ce ieri PA a negat informația precum că soția lui Igor Dodon, Galina Dodon, ar fi fost oprită în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah, pentru a i se înmâna citația ca să fie pusă sub învinuire.

Procurorii au anunțat pe 23 iunie că au pus sub sechestru mai multe bunuri ale familiei Dodon, inclusiv casa și mașini.


Pub