‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriFestivalul Pomușoarelor și a Mierii de Albine

Festivalul Pomușoarelor și a Mierii de Albine

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Producători locali de produse apicole și pomușoare se vor întruni pe 25-26 iunie 2022 la Festivalul Pomușoarelor și a Mierii de Albine.

Festivalul este organizat de A.O. „Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova”, A.O. „Pomușoarele Moldovei” și Asociația DEMETRA din Republica Moldova în parteneriat cu Pretura sectorului Ciocana și cu susținerea Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova.

Festivalul este la PRIMA ediție și sunt așteptați cca 5000 vizitatori.

Ion Maxim, Director Executiv, A.O. „Asociația Națională a Apicultorilor din Republica Moldova” a precizat că, odată cu desfășurarea evenimentului apicultorii și producătorii de pomușoare din Moldova vor prezenta prima roadă din anul curent, cât și produse derivate în sortiment, cum ar fi mierea de salcâm din 2022 care are o culoare deschisă verzuie și un gust deosebit, prin care se caracterizează puritatea ei naturală.

Aneta Ganenco, Președintele A.O. „Asociația Pomușoarele Moldovei” menționează că acest an agricol este blând cu producătorii de culturi bacifere, și, datorită muncii perseverente a fermierilor, roada de pomușoare este bună cantitativ și calitativ.

„Vom oferi vizitatorilor pomușoare, acest fruct de lux, natural și autohton, crescut cu mare drag pentru chișinăuieni și oaspeți ai capitalei”, adaugă Aneta Ganenco.

În prezent, în Republica Moldova, sunt peste 6800 de apicultori înregistrați oficial și circa 255 de mii de familii de albine, iar producători de pomușoare sunt aproximativ 600 de gospodării.

‹ adv ›

Pentru detalii puteți contacta: apicultorii: 061000505, producătorii de pomușoare: 069101994.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›