Prețul pentru călătoriile cu microbuzul va fi de 6 lei în Chișinău. Pentru călătoriile în afara orașului pasagerii vor achita suplimentar

protest microbuze (4)

Din 1 iulie, prețurile pentru călătoriile cu microbuzul vor crește până la 6 lei în raza Chișinăului, iar pentru deplasarea în afara orașului, pe teritoriul municipiului Chișinău, călătorii vor plăti suplimentar. Acest lucru a fost anunțat de către edilul Chișinăului, Ion Ceban, și de către șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, în cadrul unei conferințe de presă.

Vitalia Mihalache a menționat că tariful de 6 lei va fi valabil în raza Chișinăului, iar pentru deplasarea în afara acestuia, adică pe întreg teritoriul municipiului, pasagerii vor achita suplimentar. Potrivit acestuia, pentru deplasarea în afara orașului Chișinău se va aplica un tarif de 0,4 lei pentru fiecare kilometru parcurs, dar nu mai mult de 12 lei în total.

Totodată, Ion Ceban a îndemnat călătorii să procure abonamentele pentru călătoria cu transportul public, care vor fi puse în vânzare de sâmbătă, 25 iunie, și care vor fi valabile în troleibuzele și autobuzele din capitală, inclusiv în suburbii.

Potrivit autorităților, abonamentele vor diminua prețul biletelor în funcție de numărul călătoriilor și de durata acestora.

Detalii despre costul și tipul acestora pot văzute aici.

Conferința de presă în întregime poate fi urmărită mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente