‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVladimir Bolea: La următoarea ședință CSE se va decide anularea interdicției de export a...

Vladimir Bolea: La următoarea ședință CSE se va decide anularea interdicției de export a grâului

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

La următoarea ședință a Comisiei Situații Excepționale va fi luată decizia privind anularea interdicției de a exporta grâu. Afrimația aparține președintelui comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară, Vladimir Bolea.

Exportul de grâu a fost interzis la ședința Comisiei Situații Excepționale din 25 februarie 2022, iar interdicția a fost valabilă pe toată perioada stării de urgență.

Producătorii au declarat că înregistrează pierderi importante din cauza interdicției, iar Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Cereale Agrocereale a vorbit de mai multe ori despre impactul negativ al deciziei, solicitând autorităților să adopte o decizie în favoarea acestora cât mai curând.

Anterior, Guvernul a anunțat că accizele la motorina utilizată în anul 2022 de întreprinderile agricole mici și mijlocii vor fi compensate de Executiv, în cuantum de până la 100%.

Potrivit lui Vladimir Bolea, Guvernul a calculat o medie de 150 de mii de lei per agricultor, adică circa 41 de tone. În mare parte, ajutorul este concentrat către producătorii mici și mijlocii pentru că aceștia ar fi afectați mai mult de problemele actuale.

Acciza va fi acordată retroactiv, conform facturilor, începând cu 1 ianuarie curent, iar de compensații vor beneficia aproape 14 mii de întreprinderi.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›