image
Sursa foto: Profimedia

Rusia, acuzată că a încălcat spațiul aerian al Estoniei

Ministerul de Externe de la Tallinn l-a convocat marţi pe ambasadorul Rusiei pentru a protesta faţă de o încălcare „extrem de gravă” a spaţiului aerian al Estoniei de către un elicopter rusesc.

Este a doua oară în mai puţin de două săptămâni când partea estoniană îşi exprimă dezaprobarea faţă de reprezentantul diplomatic al Moscovei, menţionează agenţia.

Ministerul afirmă că elicopterul rusesc a survolat sud-estul Estoniei în 18 iunie, fără a avea permisiunea în acest sens. Aparatul de zbor a intrat fără permisiune în spațiul aerian al Estoniei în zona punctului de frontieră Koidula, potrivit ministerului estonian.

„Estonia consideră că este vorba despre un incident extrem de grav şi de regretabil, care creează fără îndoială tensiuni suplimentare şi este complet inacceptabil”, arată un comunicat al ministerului, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Cu aceeaşi ocazie, Estonia a cerut din nou retragerea trupelor ruseşti din Ucraina.

„Rusia trebuie să înceteze ameninţările la adresa vecinilor şi să înţeleagă că preţul agresiunii declanşate împotriva Ucrainei este într-adevăr ridicat”, adaugă documentul citat.

Estonia şi-a exprimat totodată sprijinul faţă de Lituania, ameninţată de Rusia cu represalii după interzicerea tranzitului pe teritoriul lituanian al unor mărfuri destinate exclavei ruse Kaliningrad de la Marea Baltică.

Noutăţile partenerilor

comentarii: