(video) Grosu explică prelungirea stării de urgență: Astfel Guvernul poate interveni repede, fără a căuta Parlamentul de prin vacanță
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a explicat motivul pentru care va fi prelungită starea de urgență. „Noi urmărim cu atenție ce se întâmplă în Ucraina și trebuie să fim atenție la evoluțiile din Odesa, Nikolaev. Marea majoritate a refugiaților vin această regiune și în dependență de evoluție, noi ne dorim Odesa să rămână integră. Sunt scenarii, am avut primul botez, primul val de refugiați știm cum trebuie să gestionăm”, a spus acesta la Freedom de la TV8.
Foto: UNIMEDIA

„Nu trebuie să ne relaxăm. Sperăm foarte mult să se oprească ostilitățile, dar asta nu depinde de noi și trebuie să facem cel mai bine ceea ce putem face. Trebuie să fim pregătiți pentru orice situație, iar situația de urgență oferă Guvernului mai multe posibilități de a interveni repede de a nu căuta Parlamentul care e prin vacanță sau nu știu pe unde. De a interveni repede în limitele mandatului pe care îl are, nu o să fie nimic ieșit din comun decât ceea ce a fost până acum”, a adăugat acesta.


Starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi extinsă cu încă 45 de zile, începând cu 24 iunie 2022. Propunerea în acest sens a fost aprobată urmare a examinării raportului privind necesitatea prelungirii stării de urgență, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), prezidată astăzi de prim-ministra Natalia Gavrilița.

Juristul Nicolae Eșanu susține că „atât instituirea cât și prelungirea stării de urgență deja sunt niște precedente periculoase”, iar dacă e va continua cu așa practici „orice aventurier va avea calea deschisă pentru mizerii”.


Pub