Peste 4 milioane de lei, cheltuiți pentru „paza paradei homosexualilor”: Ceban: Blindate și polițiști, scoși la un eveniment ilegal și neautorizat

Primarul capitalei, Ion Ceban anunță că peste 4 milioane de lei au fost cheltuiți de către actuala guvernare pentru paza paradei LGTB. „Sute de polițiști au fost scoși în stradă în zi de weekend în mod organizat, ceea ce implică indiscutabil cheltuieli suplimentare, plus tehnică și blindate scoase în stradă”, a scris Ceban pe o rețea de socializare.

Foto: UNIMEDIA

„Peste 4 milioane de lei a cheltuit guvernarea când a asigurat cu pază parada homosexualilor. Atât, potrivit estimărilor colegilor, a cheltuit guvernarea când a asigurat cu pază parada homosexualilor care a fost una ilegală.

Sute de polițiști au fost scoși în stradă în zi de weekend în mod organizat, ceea ce implică indiscutabil cheltuieli suplimentare, plus tehnică și blindate scoase în stradă.

Plus, au fost stopate și redirecționate mai multe unități de transport public, lucru care la fel a inclus cheltuieli, în prezent se fac calculele.

Examinăm consecințele legale de blocare a străzii București, dar și a mai multor intersecții paralele fără autorizarea Primăriei și organizarea evenimentului, de asemenea fără autorizare.

Pe lângă faptul că pe timp de arșiță polițiștii erau echipați cu rucsacuri și pleduri oferite de guvernarea incompetentă, într-un final polițiștii au rămas și vinovați, deoarece organizatorii i-au învinuit public că ar fi insultat participanții la paradă”, a menționat Ion Ceban.

Duminică, 19 iunie, în centrul capitalei a avut loc marșul LGBT. Manifestația a început la intersecția străzilor București și Ismail, chiar dacă primarul capitalei nu a autorizat evenimentul și a anunțat că traseul este ocupat în această zi cu transport public, direcționat din centrul capitalei, unde au fost programate alte manifestații.

Ion Ceban a reiterat că marșul LGBT anunțat pentru 19 iunie nu a fost autorizat. În plus, traseul ce era stabilit de organizatori este ocupat. „Pe acele străzi va fi redirecționat transportul public, deoarece în centrul orașului au loc alte manifestații. Trotuarele tot sunt blocate, pentru că se află în reparație. Rog organele de drept să se sesizeze și să soluționeze această situație. Eu le-am propus să meargă la Guvern, Parlament, Președinție, acolo duminica e liber”, a declarat Ceban.

La sfârșitul lunii mai, Ceban a anunțat că nu va accepta organizarea marșului LGBT, planificat pentru iunie. „Marșul homosexualilor planificat de contingent nu va fi acceptat de primărie. Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public”, a scris Ceban, pe Facebook.

„Ion Ceban, asta depășește orice limită”, a scris, în replică, soția ministrului Muncii, Vera Țurcanu-Spatari. Aceasta a cerut Consiliului pentru Egalitate să vină cu o reacție.

Zeci de polițiști, cu cagule și scuturi, au împânzit străzile capitalei. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei, Ion Ceban. Totodată, el menționează că „toată poliția din oraș îndeplinește sarcinile guvernării pentru a gestiona marșul LGBT”.


Pub