81 de ani de la invazia Germaniei asupra URSS în Al Doilea Război Mondial: „Pentru majoritatea moldovenilor, o zi a memoriei și a durerii”
Întreaga Europă comemorează astăzi 81 de ani de la invazia Germaniei asupra URSS în Al Doilea Război Mondial. „Ziua de astăzi, 22 iunie, este pentru majoritatea cetățenilor Republicii Moldova o Zi a memoriei și a durerii. Anume în această zi, în vara anului 1941, s-a început Marele Război pentru Apărarea Patriei”, a scris fostul șef de stat, Igor Dodon.
Foto: UNIMEDIA

„În luptele crâncene și de o amploare nemaipomenită ale poporului sovietic împotriva cotropitorilor fasciști au participat și bunicii și străbunicii noștri.

În această zi, noi îi deplângem pe toți cei care au căzut în bătăliile pentru eliberarea Patriei, ne închinăm în fața veteranilor care au rămas în viață, pentru eroismul lor și credință Patriei. Tentativele de a rescrie istoria, de a subestima sau de a denatura contribuția poporului sovietic în eliberarea lumii de ciuma fascistă nu se vor încununa cu succes.

Noi suntem urmașii învingătorilor și mereu vom păstra în memorie acest fapt.

Nimeni nu-i uitat, nimic nu se uită! Glorie veșnică eroilor!”, a adăugat acesta.


Pub