image
Sursa foto: Facebook // Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova

Șeful diplomației moldovene Nicu Popescu a discutat telefonic cu omologul său din Danemarca; Subiectul - integrarea în UE

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a discutat telefonic cu ministrul afacerilor externe al Regatului Danemarcei Jeppe Kofod. Cei doi miniștri au s-au axat prioritar pe statutul de candidat la UE pentru RM.

Subiectul principal al discuției l-a constituit agenda de integrare europeană a țării noastre în contextul Consiliului Uniunii Europene din 23 – 24 iunie și examinarea în cadrul acestuia a subiectului oportunității acordării Moldovei a statutului de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republcii Moldova.

„Am exprimat recunoștință pentru susținerea de către Danemarca a Opiniei Comisiei Europene de a ne acorda acest statut. Sprijinul fiecărui stat membru al UE este crucial în această perioadă și depunem eforturi diplomatice împreună cu echipa de la Președinție, Guvern și Parlament.” – a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

Șefii celor două diplomații s-au referit și la agenda de reforme și cooperarea cu Danemarca în plan bilateral. În context, oficialul moldovean a subliniat că dezvoltarea europeană a Republicii Moldova înseamnă mai multe inițiative și proiecte implementate în cooperare cu statele membre în beneficiul cetățenilor noștri.

🇲🇩🇩🇰 🇪🇺 Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a discutat telefonic cu... Publicată de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova pe Luni, 20 iunie 2022

Noutăţile partenerilor

comentarii: