image
Sursa foto: Profimedia

A fost confirmată data oficială a meciului dintre Anthony Joshua și Oleksandr Usyk. Când va avea loc marea confruntare

A doua confruntare dintre ucraineanul Oleksandr Usyk (35 de ani) și britanicul Anthony Joshua (32 de ani) va avea loc în luna august a acestui an.

Meciul de box dintre cei doi sportivi se va disputa pe data de 20 august, la Jeddah, în Arabia Saudită, potrivit anunțului făcut duminică seara de părțile implicate.

Oleksandr Usyk va lupta pentru prima dată în cariera sa în Arabia Saudită și vrea să o facă perfect. Impresarul pugilistului este convins că lupta din această vară va fi una mult mai interesantă decât cea de anul trecut.

”Lupta va fi mult mai mare și mai spectaculoasă decât prima. Este o nouă istorie în devenire. Să iei parte la acest eveniment este o mare onoare.

Țara noastră luptă acum pentru moștenirea sa. Misiunea noastră este să-i extindem moștenirea. Cu ajutorul Domnului vom realiza acest lucru”, a spus Alexander Krassyuk, potrivit Metro.co.uk.

Este un interes imens pentru această luptă, o reeditare a duelului din septembrie 2021. Usyk l-a deposedat pe Joshua de centurile WBA, IBF şi WBO, la Londra, pe stadionul echipei de fotbal Tottenham Hotspur.

Arabia Saudită va găzdui această confruntare, iar suma totală pusă la bătaie este 120 de milioane de dolari. Din informațiile presei engleze, banii vor fi împărțiti în mod egal.

În meciul de la Londra, suma oferită celor doi boxeri a fost de 100 de milioane de dolari.

În Arabia Saudită, la Riad, Anthony Joshua și-a recâștigat centurile mondiale în decembrie 2019, după ce l-a învins pe mexicanul Andy Ruiz Jr.

După invazia rusă din Ucraina, Usyk s-a întors la Kiev şi s-a alăturat unui batalion de apărare teritorială, declarând că nu ştie când va reveni în ring. Pe 25 martie, Usyk a părăsit Ucraina pentru a pregăti lupta cu Joshua.

Legile ucrainene interzic în prezent bărbaţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care ar putea fi înrolaţi, să părăsească ţara.

Oleksandr Usyk a devenit noul "rege" al greilor după ce l-a învins la puncte pe englezul Anthony Joshua, deţinătorul centurilor WBA, WBO şi IBF. Usyk are 19 victorii acum (13 KO), la profesionişti.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: