image
Sursa foto: jurnal.md

Procedura de înregistrare dactiloscopică a șoferilor în R. Moldova ar putea fi simplificată

O inițiativă legislativă care prevede simplificarea procedurii de înregistrare dactiloscopică a conducătorilor auto va fi propusă spre examinare în plenul Parlamentului.

Membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică au aprobat, astăzi, raportul pentru acest proiect de lege.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați PAS și a fost elaborată în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne.

Autorii documentului propun ca datele dactiloscopice să fie preluate de la conducătorii auto doar cu utilizarea live-scanerelor și înregistrate în Sistemul informațional automatizat ”Registrul de stat dactiloscopic”, care va fi gestionat de subdiviziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice.

Menționăm că, în anul 2015, Ministerul Afacerilor Interne a beneficiat de suport din partea Uniuni Europene, în cadrul căruia a primit un Sistem informațional automatizat de identificare dactiloscopică AFIS, în valoare de 2,7 milioane de euro. Acesta oferă posibilități vaste de sistematizare, prelucrare și preluare în format digital atât a amprentelor papilare, cât și a celor palmare.

Noutăţile partenerilor

comentarii: