image
Sursa foto: Reuters.com

Rușii se răzbună; Ar fi lovit un aerodrom de lângă Odesa, drept răspuns la atacul ucrainenilor asupra platformelor de foraj

Ministerul rus al Apărării a anunţat astăzi că rachetele sale au lovit un aerodrom din apropierea oraşului-port ucrainean Odesa, ca represalii la atacul efectuat cu o zi înainte de forţele ucrainene asupra platformelor de foraj de hidrocarburi Cernomorneftegaz din Marea Neagră.

Atacul nu a fost confirmat de forțele militare ale Ucrainei, iar deocamdată despre acesta au relatat numai agenţiile de presă ruse, fiind citate de Reuters. Totuși, până în prezent, Reuters nu a putut verifica independent informaţia.

Şapte persoane erau date dispărute luni după atacul atribuit de Moscova forţelor ucrainene vizând platforme de foraj din Marea Neagră, în largul Crimeii anexate, a precizat guvernatorul Crimeii numit de Moscova, Serghei Aksionov, pe contul său de Telegram.

Printre altele, autorităţile locale ucrainene au anunţat marţi, citate de France Presse, că ruşii "controlează total" satul Tocivka de pe linia frontului în Donbas (est), la câţiva kilometri de Severodoneţk şi Lisiceansk, unde luptele sunt intense.

"Conform informaţiilor noastre, ruşii deţin controlul total asupra Tocivka", a declarat şeful districtului Severodoneţk, Roman Vlasenko, la televiziunea ucraineană, indicând că "presiunea persistă" asupra liniei frontului.

"Întreaga regiune Lugansk este acum epicentrul confruntării dintre armatele ucrainene şi cele ruse", a adăugat el, citat de AFP și preluat de Agerpres.

Această regiune este aproape în întregime controlată de forţele Moscovei. Numai rezistenţa ucraineană din jurul Lisiceansk şi Severodoneţk scapă încă de controlul armatei ruse.

Noutăţile partenerilor

comentarii: