Avia Invest va contesta decizia Consiliului Concurenței prin care a fost sancționată cu 31 mil. lei: E ilegală și absurdă

Avia Invest va contesta în instanță decizia Consiliului Concurenței privind sancționarea ultimei cu o amendă 31,21 de milioane de lei. Compania califică decizia drept una ilegală și absurdă.

Foto: UNIMEDIA
„Decizia Consiliului Concurenței privind sancționarea Avia Invest cu o amendă 31,21 de milioane de lei este una ilegală și absurdă, fapt pentru care va fi contestată de către compania Avia Invest în instanța de judecată.

Este important de menționat faptul că anterior Consiliul Concurenței a efectuat investigații similare și a decis să penalizeze Avia Invest pentru așa-numită poziție dominantă pe piață.

Avia Invest a atacat decizia respectivă în judecată și a obținut câștig de cauză. Curtea Supremă de Justiție a dat câștig de cauză companiei Avia Invest și a anulat în Februarie 2018 decizia Consiliului”, se arată în nota emisă de companie.

Ieri, Consiliul Concurenței a amendat „Avia Invest" SRL, operatorul Aeroportului Internațional Chișinău, cu 31,21 milioane lei pentru că a ignorat executarea Deciziei nr. APD-37/15-44 din 17.09.2020. O decizie în acest sens a fost adoptată pe 15 iunie. Consiliul Concurenței a constatat două practici abuzive implementate de „Avia Invest" SRL în raport cu „MGH Ground Handling" SRL, întreprindere care prestează servicii de handling la sol în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, manifestate prin impunerea inechitabilă şi nejustificată a termenului de valabilitate a contractului de locațiune și prin aplicarea diferențiată a tarifelor pentru prestarea serviciilor de locațiune întreprinderilor de handling la sol.


Pub