(video) Tensiuni la discuția Guvernului cu fermierii: „Credeți că noi nu cunoaștem ce se întâmplă?!” Gavrilița: Dvs filmați? Cum credeți că poate derula discuția?

Discuție tensionată ieri la Guvern cu fermierii. Unul dintre cei prezenți la întrevedere s-a arătat nemulțumit de felul în care prim-ministra vorbea cu ultimii. „Am impresia că totuși dvs. credeți că toți acești agricultori sunt de așa un nivel inferior că nu cunosc nimic ce se petrece. Ne dați niște noțiuni”. La rândul său, Natalia Gavrilița, a întrebat de ce se filmează discuția. „Cum credeți că poate derula discuția?”, a întrebat aceasta.

Foto: colaj

„Cu toată modestia, dar atâtea ori ascultăm chestia asta că deja se creează impresia că le trebuie antidot la toți din agricultură cu creșterea. Am impresia că totuși dvs. credeți că toți acești agricultori sunt de așa un nivel inferior că nu cunosc nimic ce se petrece. Acum ne dați niște noțiuni generale, ce înseamnă agricultură, subvenții, TVA, doamna prim-ministră, noi am venit cu alte întrebări aici”, a spus acesta.

În replică, Gavrilița a întrebat de ce se filmează discuția.

„Cum credeți că poate derula discuția? Dumneavoastră dacă vreți să discutăm concret pe propunerile dumneavoastră. Dvs. tot mă acuzați, sunteți în live și urmăriți anumite obiective. Eu urmăresc obiectivul ca cetățenii acestei țări să fie asigurați cu produse alimentare la un preț accesibil, din contul statului și din contul solidarității întregii societăți”, a spus aceasta.

Ultimul a acuzat-o de manipulare și a spus că fermierii nu pot „la infinit să producă sub prețul de cost”.


Ieri, fermierii au anunțat din nou că ies la protest, după ce ședința de lucru cu președintele comisiei parlamentare pentru agricultură și industrie alimentară nu s-a soldat cu niciun rezultat, iar prim-ministra „nu a găsit timp să discute cu reprezentanții organizației”. „Au fost repetat notate revendicările noastre cu promisiunea oferirii răspunsului în 3 zile, ceea ce nu s-a întâmplat. În ultima săptămână, situația fermierilor din țară s-a înrăutățit și mai tare”, se arată în comunicatul emis de Asociația Forța Fermierilor.

Mai târziu, aceștia au anunțat că prim-ministra Natalia Gavrilița a răspuns invitației de a se întâlni cu reprezentanții Asociației Forța Fermierilor, întrevederea urmând să aibă loc la ora 16:00. „Cu mare întârziere, dar avem reacția conducerii țării. Azi, reprezentanții Asociației Forța Fermierilor din mai multe raioane vor avea întâlnirea cu doamna prim-ministră, la solicitarea ei”, se menționează în comunicatul Asociației.

Discuțiile cu prim-ministra au eșuat însă, iar primii au anunțat că protestul cu tehnică agricolă rămâne în vigoare. „Așa și nu am auzit când exact vor fi îndeplinite revendicările noastre, chiar dacă în mare parte ele au fost recunoscute corecte”, a precizat Asociația Forța Fermierilor.


Pub