Echipa lui Ilan Șor, din raionul Orhei, continuă să renoveze drumurile din sate

Drumurile din raionul Orhei au prioritate pentru echipa Partidului „Șor”, care a reușit să renoveze și să inaugureze încă un drum din satul Sămănanca, iar altul e în proces de renovare. Este vorba despre o altă stradă principală care duce spre obiective de importanță socială și unde locuiesc 50 de familii.

Foto: partidulsor.md

Până nu demult, acest drum din satul Sămănanca se afla într-o stare jalnică. Localnicii sunt foarte bucuroși acum că nu mai întâmpină dificultăți, mai ales când plouă. Și șoferii sunt mulțumiți că nu-și vor strica mașinile din cauza gropilor.

„Astfel de drumuri ar trebui să fie în fiecare localitate din Republica Moldova. Drumurile sunt cartea noastră de vizită, fața noastră. Suntem foarte bucuroși că, în sfârșit, acest drum a fost renovat”, a menționat o locuitoare a satului Sămănanca.


„Anterior, acest drum era plin de glod. Trebuia să ne ținem de garduri ca să nu cădem. Acum este foarte bine”, a spus o altă localnică.

„Ne deplasam foarte greu pe acest drum, mai ales copiii, care, deși erau încălțați cu cizme de cauciuc, mergeau foarte greu. Acum suntem foarte fericiți și mulțumiți că drumul a fost betonat”, a afirmat o femeie.


Potrivit primarului satului Sămănanca, Alexandru Zbîrnea, pentru renovarea drumurilor din localitate s-au alocat 270 de mii de lei.

„Drumul renovat se află pe o stradă importantă pentru sat, care duce spre grădiniță, cimitir, biserică și la cooperativa din localitate. Anterior, drumul era foarte rău, copiii plângeau că-și rupeau încălțămintea, era practic impracticabil. În curând, vor fi finalizate lucrările de renovare a drumurilor pe o altă stradă. Lucrările sunt efectuate calitativ, iar drumurile vor fi de durată”, a afirmat primarul Alexandru Zbîrnea.


Panglica la inaugurarea drumului renovat a fost tăiată de copii, care sunt fericiți că nu vor mai merge pe un drum plin de gropi. La evenimentul de inaugurare a participat și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, care a declarat următoarele:

„Vom depune eforturi astfel încât toate străzile să fie betonate, întrucât betonul asigură o durabilitate mai mare. De asemenea, vrem ca toate localitățile să aibă apă, canalizare. Ne vom strădui să rezolvăm și celelalte probleme, în pofida vremurilor grele pe care le trăim”, a menționat Dinu Țurcanu.

În context, liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, susține că este mândru și bucuros că echipa sa a reușit să implementeze încă un proiect care aduce beneficii pentru oameni.


„Un drum bun spre casă, grădiniță, școală, biserică și nu doar nu este un moft, ci o necesitate pentru fiecare localitate. Iată de ce eu, împreună cu echipa mea, facem tot ce ne stă în putință pentru ca fiecare cetățean al țării noastre să aibă condiții decente de viață. Pentru noi, un trai mai bun înseamnă drumuri normale, școli și grădinițe moderne, străzi iluminate și amenajate frumos, curățenie, asistență medicală și socială de calitate, precum și grijă față de cetățeni. Mă bucur să știu că, atunci când pornesc la drum, oamenii au parte de drum bun în toate sensurile. Cu cât vom fi mai uniți, cu atât vom avea mai multe posibilități de a asigura o viață mai bună comunităților noastre”, este mesajul transmis de Ilan Șor.

Anterior, echipa Partidului „Șor”, la inițiativa liderului Ilan Șor, a implementat mai multe proiecte ambițioase în satul Sămănanca. În toamna anului 2021, a fost renovat gimnaziul rus „Feodor Ostapciuc”. De asemenea, toată localitatea a fost iluminată și a fost construit un teren de joacă pentru copii. Mai mult, circa 90% dintre locuitori satului și-au racordat gospodăriile la rețeaua de gaze. În satul Sămănanca locuiesc 800 de locuitori.


Pub