Tariful pentru evacuarea deșeurilor din capitală a fost majorat: Care este prețul aprobat de consilieri

Tariful pentru colectarea, transportarea și depozitarea deșeurilor din municipiul Chișinău a fost majorat. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 21 iunie, a Consiliului Municipal Chișinău. 

Foto: UNIMEDIA

Totodată, consilierii municipali au aprobat taxa lunară pentru o persoană fizică de 17,50 lei, iar pentru case particulare 35 de lei. Tariful va intra în vigoare la data de 1 iulie și a fost aprobat pentru o perioadă de doi ani.

Conform Notei informative a documentului, Regia „Autosalubritate” a propus ajustarea actualelor tarife din cauza creșterii prețurilor la combustibil, energie electrică și alte consumabile. În urma efectuării calculelor, întreprinderea a obținut un tarif de 153,10 lei pentru 1 metru cub de deșeuri colectate.

Tariful pentru pentru colectarea, transportarea și depozitarea deșeurilor municipale din municipiul Chișinău ar putea crește de 2 ori. În acest sens, Î.M. Regia „Autosalubritate” inițiază, începând cu data de 15 aprilie 2022, consultarea publică a proiectului de decizie cu privire la ajustarea tarifelor pentru colectarea, transportarea și depozitarea deșeurilor municipale din municipiul Chișinău”.


Pub