La două zile de la protestul LGBT, carabinierii vin cu explicații despre „pleduri”: Pentru stingerea focarelor e suficientă orice bucată de țesătură

Inspectoratul General de Carabinieri al MAI a venit cu explicații despre păturile folosite în timp ce asigurau ordinea publică la marșul LGBT. „Pentru stingerea focarelor mici sau persoanelor care sunt în flăcări, putem folosi orice bucată de țesătură deasă sau plapumă, haine cu suprafața mai mare”, informează instituția.

Foto: UNIMEDIA

„Pânzele de azbest, ţesăturile din lână aspră şi pâslă cu dimensiunile de cel puţin 1x1 m, sunt destinate pentru stingerea focarelor mici de incendiu în cazul aprinderii substanţelor, arderea cărora nu poate să aibă loc fără pătrunderea aerului. 

Totodată, pentru stingerea focarelor mici sau persoanelor care sunt în flăcări, putem folosi orice bucată de țesătură deasă sau plapumă, haine cu suprafața mai mare (scurte, sacouri, paltoane, trenciuri etc.), din așa țesături și cu dimensiuni aproape de cele recomandate.

Menționăm că în aceste cazuri, culoarea lor nu are nici o importanță și nu joacă niciun rol asupra proprietăților fizice ale țesăturii.

În contextul dat, precum ați observat în imaginile apărute în mijloacele de informare în masă, militarii respectivi, pe lângă aceste plapume, erau dotați și cu stingătoare de incendiu”, informează Inspectoratul General de Carabinieri al MAI. 

Fostă angajată MAI, Alina Zbancă a venit cu critici în adresa guvernării și conducerii Ministerului Afacerilor Interne, după ce mai mulți carabinieri apar cu cagule, rucsacuri sovietice și un „pled”, care înlocuiește pătura de urgență în timp ce asigurau ordinea publică în timpul marșului LGBT. „Cât de indiferent trebuie să fii de imaginea acestui sistem, încât să admiți ca acești angajați să apară în public în acest hal și să admiți ca societatea să asocieze imaginea unei instituții de forță cu „un pled” colorat agățat în spate”, a menționat Alina Zbancă.


Pub