Magistrații dau start examinării dosarului pe numele lui Popov: Este învinuit de îmbogățire ilicită și opt episoade de fals în declarația de avere

Dosarul lui Ruslan Popov, ex-adjunct al Procurorului General suspendat, învinuit de îmbogățire ilicită și opt episoade de fals în declarația de avere, a ajuns pe masa magistraților pentru examinare în fond. Procurorii au anunțat pe 27 mai despre terminarea urmăririi penale, după care, atât fostului procuror, cât și complicilor acestuia li s-au oferit posibilitatea de a face cunoștință cu materialele cauzei penale.

Foto: simbol
Ulterior, partea apărării a formulat mai multe cereri și demersuri pentru completarea urmăririi penale, respectiv după examinarea lor, procurorii au întocmit rechizitoriu și au expediat dosarul în instanța de judecată.

„După informarea despre terminarea urmăririi penale pe caz, expedierea dosarul în judecată a durat în timp, ținând cont de volumul mare de lucru, precum și de cererile formulate de către învinuiți, la solicitarea cărora procurorii au scanat cele 39 volume, atât cât constituie întregul dosar, pe care le-au transmis părții apărării, pentru a facilita prezentarea materialelor dosarului într-un termen rezonabil”, se arată în nota emisă de Procuratura Anticorupție.

Ex-Adjunctul Procurorului General suspendat și complicii acestuia sunt acuzați pe un episod de îmbogățire ilicită (art.330/2 alin.(2) din Codul penal), disjuns din dosarul de bază. La fel, fostului procuror i se mai incriminează și săvârșirea a opt episoade de fals în declarația de avere și interese personale (art.352/1 din Codul penal).


Pub