Petru Merineanu, cumnatul fostului șef de stat, rămâne în penitenciar: Magistrații i-au prelungit mandatul cu 20 de zile
Cumnatul ex-președintelui Igor Dodon, Petru Merineanu rămâne în arest preventiv pentru 20 de zile la Penitenciarul nr. 13. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.
Foto: jurnal.md
Acesta a fost plasat în arest, la decizia magistraților de la Judecătoria Ciocana.

Procurorii anticorupție au cerut 30 de zile de arest pe numele fostului șef de stat, Igor Dodon, și al cumnatului său, reținuți după mai multe percheziții.

Igor Dodon și cumnatul său au fost reținuți după 12 ore de percheziții la domiciliul său, dar și alte locații. În urma acțiunilor, procurorii au ridicat bani, bunuri de lux și acte care sunt investigate.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a primit vineri, 17 iunie, demersul procurorilor privind prelungirea mandatului de arest. „De obicei, procedura, în 90% din cazuri, se face prin avocați sau poștă electronică. M-au invitat fiindcă vor show”, a spus Dodon.

Săptămâna trecută, procurorii anticorupție i-au înaintat învinuirea Galinei Dodon, soția fostului șef de stat, Igor Dodon. Totodată, procurorul de caz a aplicat în privința acesteia măsura preventivă sub formă de obligare de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile.

Galina Dodon, soția fostului șef de stat, Igor Dodon, a spus că i s-a deschis un dosar politic. Declarația a fost făcută după ce a fost audiată de procurori. „Am fost pusă sub învinuire- complice, pentru îmbogățire ilicită, fără probe”, a spus aceasta.

Nicolae Posturusu, avocatul lui Igor Dodon, a acuzat procurorii anticorupție de minciună. „Dacă în cazul perchezițiilor la domiciliu aceștia ne-au sugerat că pozele puteau fi făcute și răspîndite de către avocați, astăzi, ne-au uimit cu niște bîlbîieli geografice”, a scris acesta pe Facebook. Reacția vine după ce ieri PA a negat informația precum că soția lui Igor Dodon, Galina Dodon, ar fi fost oprită în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah, pentru a i se înmâna citația ca să fie pusă sub învinuire.


Pub