Gavrilița despre concertul anulat: Am văzut că nu au finanțare legală, care să le permită să arate contractele și în acest caz este o problemă să instalezi o scenă

Prim-ministra Natalia Gavrilița a venit cu declarații, după ce concertul de ieri, 19 iunie, din Piața Marii Adunări Naționale a fost anulat. „Am văzut că nu au finanțare legală care să le permită să arate contractele în mod legal și în acest caz este o problemă să instalezi o scenă”, a menționat Gavrilița la emisiunea Inprofunzime de la ProTV.

Foto: UNIMEDIA

„A fost interzisă pentru că nu existau documente care ar fi permis amplasarea legală a scenei. Pe deoparte există acest drept de a protesta, iar pe de altă parte noi avem lege și anumite acte normative care trebuie respectate și dacă nu sunt respectate nu putem permite.

Au fost documentate anumite încălcări de aceea și nu s-a permis amplasarea acestei scene, dar au fost și însăși artiștii care după ce și-au dat seama că sunt implicați într-un joc politic murdar au renunțat singuri să vină la acest concert.

Noi acum trebuie să nu permitem hoților să-și unească forțele utilizând acesta situație geopolitică să revină la furturi Am văzut că nu au finanțare legală care să le permită să arate contractele în mod legal și în acest caz este o problemă să instalezi o scenă. Că nu oricine fără nicio ordine și să instaleze scene în Piața Marii Adunări Naționale”, a menționat Natalia Gavrilița.

Inspectoratul General al Poliției a venit cu explicații privind scena din Piața Marii Adunări Naționale și respinge acuzațiile aduse la adresa instituției de către reprezentanții unui partid politic și organizatori ai evenimentelor de astăzi din capitală, precum că ar interzice instalarea scenei.

Concertul artiștilor ruși din Piața Marii Adunări Naționale sub este semnul întrebării. Polițiștii interzic parcarea transportului, pentru descărcarea scenei „ca să se evite eventuale provocări”. Membri ai Partidului Șor acuză guvernarea ca ar fi dat indicații să împiedice manifestația. La fel și organizatorul declarat al concertului, activistul Veaceslav Valico.

„Guvernarea PAS face tot posibilul pentru a interzice concertul de duminică, la care este așteptat să cânte, printre alții, interpretul Filip Kirkorov”. Declarația a fost făcută de către organizatorul concertului din 19 iuni, Veaceslav Valico. Acesta i-a îndemnat pe oameni să iasă în stradă în apărarea concertului. Potrivit lui, poliția recurge la presiuni, intimidări și arestări și, fără niciun argument legal, interzice amplasarea scenei în PMAN.

Regele muzicii pop din Rusia, Filip Kirkorov, a venit ieri, 18 iunie, la Chișinău și va interpreta melodiile preferate pentru publicul din țara noastră, la concertul de duminică, 19 iunie, dedicat Zilei Absolventului. Anunțul a fost făcut de interpret, în cadrul unei conferințe de presă, pe care a susținut-o la scurt timp după ce avionul cu care a venit Kirkorov a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău. Kirkorov a venit împreună cu interpretul rus David Manukyan, cunoscut și sub numele de Dava, precum și cu cântărețul Vanea Dmitrienko.


Pub