image
Sursa foto: routesonline.com

Avia Invest, amendată cu peste 31 de milioane de lei de către Consiliul Concurenței; Care a fost motivul

Compania Avia Invest, operatorul Aeroportului Internațional Chișinău, a fost amendată cu 31,2 milioane de lei de către Consiliul Concurenței pentru că nu a executat o decizie anterioară a instituției din 2020.

Prin acea decizie, Consiliul Concurenței a constatat două practici abuzive implementate de „Avia Invest" SRL în raport cu întreprinderea „MGH Ground Handling" SRL, una din întreprinderile care prestează servicii de handling la sol în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău.

„Aceste practici s-au manifestat prin: 1) impunerea inechitabilă şi nejustificată a termenului de valabilitate a contractului de locațiune și 2) prin aplicarea diferențiată a tarifelor pentru prestarea serviciilor de locațiune întreprinderilor de handling la sol”, precizează CC.

Pentru încălcările comise, Consiliul Concurenței a sancționat atunci compania Avia Invest cu 31,63 milioane lei și a obligat-o până la data de 31 decembrie 2020 să înlăture încălcările constatate.

De asemenea, Consiliul Concurenței a decis că va aplica din 1 ianuarie 2021 penalitatea cu titlu cominatoriu în mărime de 5% din cifra de afaceri zilnică medie realizată în anul anterior sancționării, pentru fiecare zi de întârziere a executării în termen a obligațiilor prescrise în Decizia din 2020.

Noutăţile partenerilor

comentarii: