image
Sursa foto: Profimedia

Georgienii pregătesc manifestaţii ample pentru a-şi exprima dorinţa privind aderarea la UE

Georgienii pregătesc demonstraţii ample, astăzi, menite să sprijine aderarea ţării la Uniunea Europeană, după ce Comisia Europeană a recomandat Georgiei să aştepte înainte de a-i acorda statutul de candidat.

Mai multe organizaţii georgiene au făcut apel, într-un comunicat de presă, la un „marş pentru Europa” luni seară, la Tbilisi, cu scopul de a „demonstra angajamentul poporului georgian faţă de alegerea sa europeană şi faţă de valorile occidentale”, relatează AFP, citat de Adevărul.ro.

„Europa este o alegere şi o aspiraţie istorică pentru georgieni, pentru care toate generaţiile au făcut sacrificii”, au spus organizatorii în declaraţie.

Aminitim că vineri, Comisia Europeană, în frunte cu Ursula von der Leyen, adecis să recomnda acordarea statului de tări candidate pentru Ucraina și Republica Moldova, însă nu și pentru Gerogia. Președinta CE menționase atunci că Georgia trebuie să îndeplinească anumite condiţii înainte de a i se putea acorda statutul de ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană.

Noutăţile partenerilor

comentarii: