O policlinică din Chișinău a primit o tonă de dezinfectant și un televizor de la asociația A.S.I.C.S.

Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) a donat o tonă de lichid dezinfectant și un televizor performant pentru Asociația Medicală Teritorială Centru. Ajutorul a fost oferit cu prilejul Zilei lucrătorului medical și a farmacistului, în semn de apreciere pentru efortul depus.

Foto: A.S.I.C.S.

Administrația instituției recunoaște că, deși incidența cazurilor de Covid-19 este redusă în ultima perioadă, cadrele medicale continuă să fie vigilente în legătură cu răspândirea tuturor infecțiilor.

”Avem nevoie de dezinfectant atât pentru a proteja lucrătorii medicali, cât și pentru a proteja vizitatorii, pacienții din policlinică. Cu fiecare sticlă, de fiecare dată, o să vă spunem mulțumesc în gând pentru donația făcută”, a menționat directoarea AMT Centru, Adela Glavan.

”Având în vedere că, anual, policlinica procură lichid dezinfectant în cantități mari, sperăm că această donație reprezintă o contribuție semnificativă la economisirea resurselor financiare ale instituției. În acest mod, ne manifestăm recunoștința pentru munca lucrătorilor medicali”, a adăugat președintele A.S.I.C.S., Gheorghi Barbarov.


De asemenea, asociația a donat instituției medicale un televizor performant, care va fi instalat într-o sală de așteptare pentru copii.

”Văzând halatul alb, copiii se emoționează, își fac griji, plâng. Un desen animat le va distrage atenția și va fi foarte bine-venit în această situație. Așteptarea va fi mai ușoară pentru ei”, a spus Nina Chicu, șefa Secției medicină de familie, AMT Centru.


Până în prezent, A.S.I.C.S. a realizat 4 proiecte sociale împreună cu Pretura sectorului Centru.

”Apreciem foarte mult implicarea asociației în toate inițiativele pe care le avem. Acest partener de încredere este mereu alături de noi și astăzi vrem să-i mulțumim pentru donația făcută specialiștilor de la AMT Centru, de ziua lor profesională”, a conchis pretorul Vlad Hîncu.


La Asociația Medicală Teritorială Centru stau la evidență 113 043 de cetățeni, dintre care 21 670 sunt copii.

Până în prezent, A.S.I.C.S. a investit peste 1 milion de lei pentru diverse inițiative comunitare.


Pub