Nou șef la Spații Verzi, după tragedia din parcul Alunelul: Cere convocarea în regim de urgență a pretorilor și a Agenției de Mediu

Asociația de Gospodărie a Spațiilor Verzi are o nouă șefă. Este vorba despre Victoria Covali, fostă adjunctă de la Moldsilva, care are mulți ani lucrați în acest domeniu, a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței Primăriei de astăzi.

Foto: captură video

„Dincolo de obiectivele care au fost setate au apărut la ordinea de zi probleme ce țin de urmările cazului tragic care au fost în parcul Alunelul, care de fapt a declanșat și o isterie socială. Sunt mulți arbori uscați și nu se reușește peste tot

Propun ca în regim de urgență să ne convocăm toți pretorii cu factori de decizie de la Agenția de Mediu cât și Inspectoratul Ecologic care sunt implicați în procesul de autorizare și să facem o ședință comună să vedem cum putem soluționa aceste întrebări. La moment la sediu avem deja 400 de cereri înregistrate”, a spus aceasta.

Serghei Carp a fost demis după decesul fetiței de un an.

Incidentul s-a produs în parcul Alunelul. Creanga s-a prăbușit peste căruciorul în care se afla copilul. Fetița a murit la spital.

Procuratura Generală a pornit urmărirea penală pe faptul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare de către persoane publice a obligaţiilor de serviciu ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconştiincioase faţă de ele, care a cauzat decesul unei persoane, infracţiune prevăzută de art. 329 alin. (2) lit. a) din Codul penal.


Pub