Ion Chicu despre „PAS și Sfânta Ipocrizie”: De tarifele la transport în Chișinău - e vinovat Ceban. Când Spînu le dublează pe cele la transportul interurban - de vină e... Putin

Fostul premier Ion Chicu acuză partidul de guvernământ de „ipocrizie”, atunci când exponenții acestuia critică scumpirea biletelor de călătorie cu transportul public din capitală și uită despre majorarea biletelor la nivel național. „Când cresc tarifele la transport în Chișinău - e vinovat Ceban. Când Spînu le dublează pe cele la transportul interurban - de vină e... Putin. Sfânta Ipocrizie. În diferite poze”, a scris Chicu. 

Foto: colaj UNIMEDIA

„Atunci când în ianuarie 2020, MEI a ajustat tarifele la transport pentru prima dată în 8 ani - impuși de decizia instanței, Maia Sandu: „de vină e Guvernul”. Acum, după practic dublarea acelui tarif - Maia Sandu: „nu Guvernul crește prețurile”.

Când cresc tarifele la transport în Chișinău - e vinovat Ceban. Când Spânu le dublează pe cele la transportul interurban - de vină e… Putin.

Sfânta Ipocrizie. În diferite poze...”, a menționat Chicu.

De la 1 iulie 2022, biletul în transportul public municipal se va majora de la 2 la 6 lei, iar mai multe categorii, printre care copiii până la clasa 5 și pensionarii, vor călători gratuit. Decizia primarului capitalei a fost criticată de partidul de guvernământ.

La rândul lor, Guvernul PAS a aprobat majorarea tarifelor în transportul interurban, prețul biletelor fiind practic dublate. 


Pub