Ghinda care „a înflorit” vs. Ceburashca și „buhalterul” lui Plahotniuc: Fotografia care a provocat replici acide între Filat și Chicu

Doi foști premieri își dau replici acide pe Facebook. Totul a pornit de la o fotografie postată de Vlad Filat despre faptul „că au înflorit trandafirii”. „Of, da la noi… ghinda”, a scris Ion Chicu.

Foto: Colaj UNIMEDIA

Replica lui Vlad Filat nu s-a lăsat așteptată.

„Biologia bat-o vina

Ion Chicu, acest Ceburashka al politicii moldovenești, a ținut într-o semi-postare, ce se dorea a fi ironică, să facă dovada că a chiulit de la lecțiile de biologie. Știind că nu îl dă mintea afară din casă și de dragul științei, trebuie să-i spun, că niciodată ghinda nu înflorește, ci doar răsare spre a deveni Stejar. Chiar dacă a fugit de carte precum satana de sfânta cruce, Ion Chicu ar trebui să știe măcar lucrurile care se învață în clasele primare.

A duce mapa Zinaidei Greceanîi, când era consilierul acesteia, nu îți trebuie multă știință de carte. De asemenea, să fii „buhalterul” lui Plahotniuc acoperindu-i dezastrul economico-social, tot nu trebuie să fii tobă de carte. De fapt, înfoiala și burzuleala „politiciască” a lui Chicu seamănă mai mult cu bieții curcani de la mitingurile unde l-a sprijinit pe oligarh. Fără a-l suspiciona că a devenit dușmanul ghindei precum renumitele patrupede ce se înfruptă cu aceasta, ar fi de aflat ce îl mână în luptă? Nu vreau să cred că a rămas cu ceva sechele de când, în plină pandemie, călcând legea precum berbecul popușoiul, a organizat nunta fiului său.

Întreb asta pentru că piticii de grădină chiar și când sunt vopsiți în prim-miniștri tot mini statuete sunt.

PS: Oare unde îl va duce și la ce îl va folosi în viitorul apropiat crocodilul Ghena pe Ceburashka moldovanul?”, a scris Filat.

Polemica între cei doi a pornit de la fotografia cu trandafiri postată de Vlad Filat:


Iar Chicu nu a ezitat să ironizeze:



Pub