Planifici o călătorie cu mașina în străinătate? Țările în care este cel mai avantajos să faci plinul

20 Iun. 2022, 10:22
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
20 Iun. 2022, 10:22 // Au Bani //  MD Bani

Vara și-a intrat în drepturi și fiecare dintre noi este cu gândul la vacanță. Sunt multe opțiuni care te pot ajuta să ajungi la destinația dorită. În funcție de destinația pe care vrei să o vizitezi poți alege să călătorești cu avionul, trenul sau automobilul personal. Călătoriile cu mașina sunt mai confortabile și îți oferă mai multă flexibilitate. Înainte de a porni la drum trebuie să cunoști că prețurile la combustibil au crescut peste tot în lume, nu doar în Republica Moldova.

În țara noastră un litru de benzină costă aproximativ 1,71 euro, iar motorina 1,60 euro.

Există țări în care benzina și motorina sunt mai scumpe decât în Republica Moldova. De exemplu, în țara vecină România, o destinație preferată de moldoveni, carburanții sunt mai scumpi. În România prețul unui litru de benzină este în jurul valorii de 1 euro și 74 de cenți, iar cel de motorină – 1 euro și 84 de cenți.

Prețuri mult mai mari decât la noi sunt în Grecia, unde prețul unui litru de benzină a ajuns la 2 euro și 40 de cenți, iar motorina este peste 2 euro litrul. Dacă plănuiți să mergeți în vacanță cu mașina, trebuie să știți că acolo veți plăti în jur de 120 de euro pentru un plin.

Prețurile sunt destul de mari și în Italia. Un litru de benzină costă în jur de 2,03 euro, iar unul de motorină 1,98 euro. De asemenea, în Albania, o altă destinație pe care o aleg moldovenii, prețurile sunt mari, benzina costă 2,03 euro, iar motorina 2,15 euro.

Dacă tranzitați Serbia sau Bulgaria, nu ar fi o idee rea să vă alimentați de acolo, pentru că prețurile sunt aproximativ ca la noi. În Bulgaria, litrul de carburant este în jur de 1,65 euro – 1,69 euro. 

O idee bună ar fi să vă alimentați și în Muntenegru unde prețul pentru motorină ajunge la 1,57 euro, iar unul de benzină 1,64 euro.

Cele mai mici prețuri sunt într-o altă destinație preferată de moldoveni: Turcia. Acolo, un litru de benzină este 1,53 euro, iar motorina nu este mai mult de 1,55 euro. Un plin nu va costa mai mult de 78 de euro.

Comparație prețuri pentru un plin (Benzină/Motorină): 

  1. Republica Moldova  1,71 euro      1,60 euro
  2. România                     1,74 euro       1,84 euro
  3. Bulgaria                      1,65 euro       1,69 euro
  4. Muntenegru               1,64 euro       1,57 euro
  5. Turcia                          1,53 euro       1,55 euro
  6. Grecia                          2,40 euro      2,03 euro
  7. Italia                            2,03 euro      1,98 euro
  8. Albania                        2,03 euro      2,15 euro

(Sursa prețuri: globalpetrolprices.com)

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău