image
Sursa foto: Profimedia

Maia Sandu, mesaj de Ziua lucrătorului medical: „Știu că avem multe de făcut pentru a moderniza sistemul nostru de sănătate”

Ziua lucrătorului medical și a farmacistului este marcată, astăzi, în întreaga lume. Președinta țării a venit cu un mesaj de felicitare pentru toți cei care activează în sistemul de sănătate.

Anual, a treia duminică din luna iunie, în întreaga lume, este marcată Ziua lucrătorilor medicali și a farmaciștilor. În semn de recunoștință, președinta Republicii Moldova a ținut să adreseze un mesaj de felicitare pentru angajații din domeniul sănătății, în care și-a manifestat recunoștința pentru profesia „nobilă și responsabilă” a medicilor.

„A treia duminică din iunie este, de fiecare dată, despre lucrătorii din sistemul medical. Îi felicit pe toți cu prilejul zilei profesionale, le doresc sănătate și putere de a-și face cu demnitate munca. Aveți o profesie nobilă și responsabilă, de care depinde viața omului și sănătatea societății, iar astfel - și starea de bine a întregii țări. Ne-am convins de asta în cei doi ani de pandemie, când criza sanitară s-a răsfrânt asupra tuturor domeniilor de activitate. Și numai profesionalismul și sacrificiul dumneavoastră ne-au ajutat să revenim la normalitate - din păcate, cu prețul vieții a câteva sute de lucrători medicali. Este un sacrificiu pentru care vom fi mereu recunoscători”, se arată în mesajul președintei, postat pe Facebook.

Sandu a mai reamintit despre momentele complicate care fac parte din viața medicilor, apreciindu-le eforturile: „Mergem la medic atunci când ne doare. Mergem după sfat și speranță. Ne pare firesc să-i găsim muncind peste program ori făcând de gardă nopțile. Așa se câștigă, în medicină, respectul și încrederea oamenilor. Și este singura cale, deloc ușoară, a împlinirii morale și profesionale.”

Printre cuvintele de laudă, președinta a recunoscut, totuși, că sistemul de sănătate are în continuare nevoie de investiții, reforme și modernizare în vederea îmbunătățirii condițiilor de muncă a medicilor și, implicit, a sistemului medical în sine.

„Vă doresc ca altruismul, integritatea și devotamentul pentru profesie să vă ghideze în continuare în munca dumneavoastră. Vă mulțumesc că stați la straja sănătății noastre și că faceți acest lucru acasă, în Moldova. Știu că avem multe de făcut pentru a moderniza sistemul nostru de sănătate, oferindu-vă condiții mai bune de activitate și condiții mai bune de tratament pentru cetățeni. Sunt convinsă că vom reuși acest lucru împreună și cu ajutorul dumneavoastră, cei care sunteți temelia medicinii moldovenești”, mai sfecifică Sandu în mesaj.

A treia duminică din iunie este, de fiecare dată, despre lucrătorii din sistemul medical. Îi felicit pe toți cu prilejul... Publicată de Maia Sandu pe Duminică, 19 iunie 2022

Noutăţile partenerilor

comentarii: