(video) Artiști sunt, scena nu-i! Membri Șor, Valico și polițiști în PMAN: Nu puteți veni cu transport, să nu fie provocări. Tauber: Să aducem scena pe brațe?

Concertul artiștilor ruși din Piața Marii Adunări Naționale sub semnul întrebării. Polițiștii interzic parcarea transportului, pentru descărcărea scenei „ca să se evite eventuale provocări”. Membri ai Partidului Șor acuză guvernarea ca ar fi dat indicații să împiedice manifestația. La fel și organizatorul declarat al concertului, activistul Veaceslav Valico.

Foto: captură video

În imaginile video putem observa cum polițiștii interzic parcarea transportului, pentru descarcarea scenei.

Totodată, Marina Tauber acuză guvernarea ca ar fi dat indicații să împiedice manifestația.

„Arătați vă rog documentele în care este scris că tehnica nu poate fi instalată pe PMAN, astăzi o să aibă loc un eveniment care o să aibă în sine peste 20 de mii de cetățeni, noi trebuie să ne pregătim. Cine v-a dat indicația că noi nu avem dreptul, Maia Sandu, doamna Revenco sau șeful IGP?”, l-a Marina Tauber pe un polițist.


„Guvernarea PAS face tot posibilul pentru a interzice concertul de duminică, la care este așteptat să cânte, printre alții, interpretul Filip Kirkorov”. Declarația a fost făcută de către organizatorul concertului din 19 iuni, Veaceslav Valico. Acesta i-a îndemnat pe oameni să iasă în stradă în apărarea concertului. Potrivit lui, poliția recurge la presiuni, intimidări și arestări și, fără niciun argument legal, interzice amplasarea scenei în PMAN.

Regele muzicii pop din Rusia, Filip Kirkorov, a venit ieri, 18 iunie,  la Chișinău și va interpreta melodiile preferate pentru publicul din țara noastră, la concertul de duminică, 19 iunie, dedicat Zilei Absolventului. Anunțul a fost făcut de interpret, în cadrul unei conferințe de presă, pe care a susținut-o la scurt timp după ce avionul cu care a venit Kirkorov a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău. Kirkorov a venit împreună cu interpretul rus David Manukyan, cunoscut și sub numele de Dava, precum și cu cântărețul Vanea Dmitrienko.


Pub