Explicațiile poliției privind scena din PMAN: Trebuie act de proveniență, contract de chirie, garanția de securitate, nu doar autorizație de la Primărie

Inspectoratul General al Poliției a venit cu explicații privind scena din Piața Marii Adunări Naționale și respinge acuzațiile aduse la adresa instituției de către reprezentanții unui partid politic și organizatori ai evenimentelor de astăzi din capitală, precum că ar interzice instalarea scenei.

Foto:

Totodată se reiterează că Poliția nu are competența de a interzice instalarea dispozitivului, dar este obligată să asigure securitatea cetățenilor participanți la eveniment și să ceară toate actele juridice pentru aceasta.

IGP mai precizează că organizatorii trebuie să dețină nu doar dispoziția de autorizare a instalării, dar și să demonstreze caracterul juridic al bunurilor obținute și conformitatea acestora în vederea Securității procesului în ansamblu.

„Dacă un bun nu are act de proveniență, contract de chirie, garanția de securitate a tehnicii, etc- care de fapt este o procedură standard pentru așa evenimente și care sunt considerate grave devieri de la legislație - nu pot fi tolerate”, menționează IGP. 

„În cazul în care organizatorii au toate actele menționate- pot instala dispozitivul și Poliția va monitoriza în continuare buna desfășurare a evenimentului, securitatea cetățenilor și transparența procesului”, a mai declarat IGP. 

Concertul artiștilor ruși din Piața Marii Adunări Naționale sub este semnul întrebării. Polițiștii interzic parcarea transportului, pentru descărcarea scenei „ca să se evite eventuale provocări”. Membri ai Partidului Șor acuză guvernarea ca ar fi dat indicații să împiedice manifestația. La fel și organizatorul declarat al concertului, activistul Veaceslav Valico.

„Guvernarea PAS face tot posibilul pentru a interzice concertul de duminică, la care este așteptat să cânte, printre alții, interpretul Filip Kirkorov”. Declarația a fost făcută de către organizatorul concertului din 19 iuni, Veaceslav Valico. Acesta i-a îndemnat pe oameni să iasă în stradă în apărarea concertului. Potrivit lui, poliția recurge la presiuni, intimidări și arestări și, fără niciun argument legal, interzice amplasarea scenei în PMAN.

Regele muzicii pop din Rusia, Filip Kirkorov, a venit ieri, 18 iunie, la Chișinău și va interpreta melodiile preferate pentru publicul din țara noastră, la concertul de duminică, 19 iunie, dedicat Zilei Absolventului. Anunțul a fost făcut de interpret, în cadrul unei conferințe de presă, pe care a susținut-o la scurt timp după ce avionul cu care a venit Kirkorov a aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău. Kirkorov a venit împreună cu interpretul rus David Manukyan, cunoscut și sub numele de Dava, precum și cu cântărețul Vanea Dmitrienko.


Pub