(video) Protest anti-Pride. Mai multe persoane, alături de fețe bisericești, au ieșit în centrul capitalei cu pancarte: Stop propagării homosexualității

Mai multe persoane, alături de fețe bisericești, au ieșit în fața monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt și protestează contra marșului LGBT. Protestatarii aveau scris pe pancarte „Stop propagării homosexualității”. 

Foto: Colaj

La fața locului sunt și oamenii legii care monitorizează manifestația.

Marșul Pride 2022 va începe astăzi, la prânz, la intersecția străzilor București și Ismail, chiar dacă primarul capitalei nu a autorizat evenimentul și a anunțat că traseul este ocupat în această zi cu transport public, direcționat din centrul capitalei, unde au fost programate alte manifestații.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a reiterat că marșul LGBT anunțat pentru 19 iunie nu a fost autorizat. În plus, traseul ce era stabilit de organizatori este ocupat. „Pe acele străzi va fi redirecționat transportul public, deoarece în centrul orașului au loc alte manifestații. Trotuarele tot sunt blocate, pentru că se află în reparație. Rog organele de drept să se sesizeze și să soluționeze această situație. Eu le-am propus să meargă la Guvern, Parlament, Președinție, acolo duminica e liber”, a declarat Ceban.

La sfârșitul lunii mai, Ceban a anunțat că nu va accepta organizarea marșului LGBT, planificat pentru iunie. „Marșul homosexualilor planificat de contingent nu va fi acceptat de primărie. Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public”, a scris Ceban, pe Facebook.

„Ion Ceban, asta depășește orice limită”, a scris, în replică, soția ministrului Muncii, Vera Țurcanu-Spatari. Aceasta a cerut Consiliului pentru Egalitate să vină cu o reacție.


Pub