(video) „Domnule primar, mulțumim pentru motivație”: Marșul Pride, la Chișinău
În centrul capitalei a avut loc marșul LGBT. Manifestația a început la intersecția străzilor București și Ismail, chiar dacă primarul capitalei nu a autorizat evenimentul și a anunțat că traseul este ocupat în această zi cu transport public, direcționat din centrul capitalei, unde au fost programate alte manifestații.
Foto: Captură de ecran

update „Am mers marșul așa cum am planificat. Sunteți atât de frumoși, vă iubesc pe toți. Vă mulțumim că ați fost cu noi. Pentru siguranța voastră, vă rugăm să scoateți flagurile când veți merge pe străzi în Chișinău”, a declarat Angelica Frolov, coordonatoarea de Program Lobby și Advocacy a Drepturilor LGBT din cadrul centrului GENDERDOC-M Angelica Frolov.

update La marș este prezent și Marin Pavlescu, militarul batjocorit timp de 6 luni în armată după ce s-a aflat că este gay, dar și deputați PAS.

update Polițiști cu scuturi și cagule asigură ordinea publică.



Primarul capitalei, Ion Ceban, a reiterat că marșul LGBT anunțat pentru 19 iunie nu a fost autorizat. În plus, traseul ce era stabilit de organizatori este ocupat. „Pe acele străzi va fi redirecționat transportul public, deoarece în centrul orașului au loc alte manifestații. Trotuarele tot sunt blocate, pentru că se află în reparație. Rog organele de drept să se sesizeze și să soluționeze această situație. Eu le-am propus să meargă la Guvern, Parlament, Președinție, acolo duminica e liber”, a declarat Ceban.

La sfârșitul lunii mai, Ceban a anunțat că nu va accepta organizarea marșului LGBT, planificat pentru iunie. „Marșul homosexualilor planificat de contingent nu va fi acceptat de primărie. Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public”, a scris Ceban, pe Facebook.

„Ion Ceban, asta depășește orice limită”, a scris, în replică, soția ministrului Muncii, Vera Țurcanu-Spatari. Aceasta a cerut Consiliului pentru Egalitate să vină cu o reacție.


Pub