Simona Halep, în semifinale la Birmingham. România are două reprezentante în penultimul act al turneului pe iarbă

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA 250 pe iarbă de la Birmingham (Anglia), dotat cu premii totale de 251.750 de dolari, vineri, după ce a trecut de Katie Boulter (Marea Britanie), cu 6-4, 6-1, informează Digi24.ro

Foto: Profimedia Images

Halep (30 de ani, 20 WTA), a doua favorită, a avut nevoie de o oră şi 15 minute pentru a se impune, după un prim set echilibrat.

Simona Halep, campioană la Wimbledon în 2019, s-a calificat în premieră în semifinale la Birmingham, după primul său duel cu Boulter (25 ani, 141 WTA).

În primul set, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 4-4, cu Halep suferind foarte mult la serviciu (33,3% primul serviciu şi tot atâta la punctele cu primul serviciu). Românca a reuşit break-ul şi a încheiat setul cu 6-4.

Halep a dominat setul secund, după ce primele două ghemuri au fost strânse, câştigând cu 6-1.

Halep a încheiat meciul cu 3 aşi şi 2 duble greşeli, în timp ce Boulter a avut 5 duble greşeli. Boulter a fost mai bună la punctele câştigate cu primul serviciu, iar Halep la cele cu serviciul al doilea.

Simona Halep şi-a asigurat un cec de 11.000 de dolari şi 110 puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe învingătoarea dintre brazilianca Beatriz Haddad Maia şi Camila Giorgi (Italia), potrivit Agerpress.

În cealaltă semifinală, Sorana Cîrstea, a şasea favorită, o va înfrunta pe chinezoaica Shuai Zhang, cap de serie numărul opt.


Pub