image
Sursa foto: Jurnal.md

FOTO // Republica Moldova și România au semnat Declarația comună a Parlamentelor

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Marcel Ciolacu, și președintele Senatului României, Florin Cîțu, au semnat o declarație comună în care cele două state se angajează să coopereze pentru dezvoltarea reciprocă, mai ales în contextul în care Republica Moldova a fost invitată să devină stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Acordul se referă, de asemenea, la programul de asistența tehnică și financiară, în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, semnat la București, la 27 aprilie 2010.

„Este un moment istoric. Astăzi vocea poporului român este aceeași și nu poate fi ignorată de nimeni din Europa. Săptămâna viitoare trebuie să avem statut de candidat pentru Republica Moldova”, a declarat președintele Senatului României, Florin Cîțu.

Deputații de la Chișinău au fost invitați la o ședință comună a parlamentelor în România.

„Să ne ajute Dumnezeu să avem un vot pozitiv, cum așteptăm cu toții la următoarea ședință a Consiliului Europei. Sunt ferm convins că o să avem și în România o ședință comună, unde vom trebui să ne apucăm de muncă pentru ceea ce aveți de îndeplinit pentru a adera la UE. Societatea dvs se va transforma profund atât social, cât și cultural, economic și în domeniu justiției. Sunt ferm convins că împreună o să reușim acest lucru”, a menționat președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Marcel Ciolacu.

Președintele Parlamentului al Republicii Moldova Igor Grosu a acceptat invitația oficialilor români de a participa cu aleșii poporului din Republica Moldova la o ședință comună în România.

„Este un moment istoric. Știm ce avem de făcut. Știm că trebuie să purcedem imediat la treabă. Timpul este de partea noastră, lumea bună este de partea noastră, a rămas noi să dăm tonalitatea, să facem treabă bună, astfel ca cetățenii să se regăsească în familia europeană. Și bineînțeles, răspund chiar acum invitației și următoarea ședință, cred eu într-un timp foarte scurt, să o avem la Bcuurești”, a menționat președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md
jurnal.mdjurnal.md

jurnal.mdjurnal.md

jurnal.mdjurnal.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: