image
Sursa foto: HEPTA

Bar din sticlă în formă de diamant, suspendat la 280 de metri deasupra unui canion: În ce țară a fost construit

Un bar suspendat, în formă de diamant, a fost inaugurat la începutul acestei săptămâni deasupra canionului Dashbashi din sudul Georgiei. Barul e amplasat la mijlocul unui pod de sticlă lung de 240 de metri, sprijinit pe marginile canionului, scrie CNN.

Construită de grupul de investiții Kass Group, care își desfășoară activitatea în Israel și Georgia, uriașa structură transparentă, care se ridică la 280 de metri înălțime, oferă vederi panoramice asupra cascadelor și peșterilor din canionul situat la aproximativ două ore cu mașina de Tbilisi. Proiectul a durat aproximativ trei ani, iar prim-ministrul georgian Irakli Garibashvili a participat la inaugurarea sa pe 14 iunie.

Atracția principală a podului este barul pe mai multe niveluri, situat în cel mai înalt punct, despre care se spune și că ar fi cea mai mare și mai înaltă structură suspendată din lume. Construcția a fost înscrisă la Guinness World Records pentru certificare.

Proiectul, care ar fi costat aproximativ 40 de milioane de dolari, include și o tiroliană peste canion, dar și un „leagăn” suspendat deasupra văii.

Lunile următoare urmează să fie deschise mai multe apartamente pentru vizitatori, în apropierea locației. „Scopul a fost de a crea un moment extrem, incitant și de neuitat, care să trezească toate cele cinci simțuri ale vizitatorilor și să reușească să rămână întipărit în memoria lor”, a declarat Tomer Mor Yosef, de la Kass Group, pentru săptămânalul The Georgian Journal, anul trecut.

Oficialii speră că podul spectaculos va atrage mai mulți turiști la unul dintre cele mai impresionante monumente naturale din Georgia, scrie Libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: