Marșul Pride nu se anulează și nici nu-și schimbă traseul: Ce spun organizatorii, după anunțul lui Ion Ceban

Marșul Pride 2022 va începe mâine, la prânz, la intersecția străzilor București și Ismail, chiar dacă primarul capitalei nu a autorizat evenimentul și a anunțat că traseul este ocupat în această zi cu transport public, direcționat din centrul capitalei, unde au fost programate alte manifestații.

Foto: UNIMEDIA

„Ceban face declarații deșarte cu scopul de a duce lumea în eroare, să creadă că marșul este interzis și să nu vină. Dacă nu ați planificat să veniți dar aveți timp să o faceți, vă rog să veniți. Veniți în locul celor mințiți de Ceban.

Pride fericit să avem cu toții”, a scris activista Angelica Frolov pe pagina sa de Facebook.


Primarul capitalei, Ion Ceban, a reiterat că marșul LGBT anunțat pentru 19 iunie nu a fost autorizat. În plus, traseul ce era stabilit de organizatori este ocupat. „Pe acele străzi va fi redirecționat transportul public, deoarece în centrul orașului au loc alte manifestații. Trotuarele tot sunt blocate, pentru că se află în reparație. Rog organele de drept să se sesizeze și să soluționeze această situație. Eu le-am propus să meargă la Guvern, Parlament, Președinție, acolo duminica e liber”, a declarat Ceban.

La sfârșitul lunii mai, Ceban a anunțat că nu va accepta organizarea marșului LGBT, planificat pentru iunie. „Marșul homosexualilor planificat de contingent nu va fi acceptat de primărie. Faceți ce vreți la voi acasă, nu în public”, a scris Ceban, pe Facebook.

„Ion Ceban, asta depășește orice limită”, a scris, în replică, soția ministrului Muncii, Vera Țurcanu-Spatari. Aceasta a cerut Consiliului pentru Egalitate să vină cu o reacție.


Pub