Lukașenko, despre „dorința Poloniei de a anexa vestul Ucrainei”: Aici vom fi nevoiți să reacționăm. Nu-i putem lăsa să ne înconjoare

Polonia deja și-a manifestat speranța că va pune stăpânire pe Ucraina de vest, iar în asemenea condiții „noi vom fi nevoiți să reacționăm”, a declarat președintele Belarus, Alexandr Lukașenko, citat de belta.by.

Foto: Getty images

„Nu putem permite ca polonezii să ne înconjoare, e o variantă periculoasă. Eu am spus și anterior - Ucraina ne va ruga, ca noi, împreună cu rușii, să o ajutăm să-și păstreze integritatea, să nu-i smulgă o parte din teritoriu”, a declarat Lukașenko.

Potrivit președintelui Belarus, „ruperea vestului Ucrainei a devenit posibil, întrucât în spatele Poloniei stau americanii, care finanțează, oferă armament și aduc forțe militare”.

„Noi vedem toate aceste procese. Sunt nevoie să țin în alertă forțele militare și la vest, și la sud. 10 unități stau acum de-a lungul frontierei, în spatele grănicerilor, ca să nu intre peste Belarus, că au avut astfel de gânduri”, a mai declarat Lukașenko.


Pub