Boris Johnson: O victorie a lui Vladimir Putin în Ucraina ar fi o catastrofă

18 Iun. 2022, 21:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Iun. 2022, 21:30 // Actual //  Lupu Eduard

Ar fi o „catastrofă” dacă preşedintele rus Vladimitr Putin ar obţine victoria în Ucraina, a declarat premierul britanic Boris Johnson. El spune că Occidentul ar trebui să continue să-i susţină pe ucraineni în încercarea de a-şi recupera teritoriul ocupat de Rusia.

La revenirea în Marea Britanie, după o vizită neanunţată la Kiev, şeful guvernului de la Londra a avertizat că Ucraina nu trebuie încurajată să accepte o „pace proastă”, care ar fi pur şi simplu preludiul unei noi ofensive ruse.

Boris Johnson şi-a apărat decizia de a pleca vineri, de la o conferinţă a conservatorilor desfășurată în nordul ţării, pentru a se întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Această deplasare și momentul ales i-a atras premierului britanic critici și acuzaţii că desconsideră nordul. Reuniunea avea loc chiar înainte de un scrutin crucial în Wakefield, West Yorkshire, pe care conservatorii riscă să îl piardă.

Dar Boris Johnson a spus presei, la revenirea în ţară, la baza RAF Brize Norton, că era important demonstreze sprijinul Marii Britanii, într-un moment în care Ucraina „suferă teribil” de pe urma ofensivei ruse, în desfăşurare în regiunea separatistă Doneţk.

„Cred că era foarte important să merg în Ucraina într-un moment cu adevărat crucial. Îngrijorarea pe care o avem este că puţină oboseală faţă de chestiunea ucraineană începe să se instaleze în lume. Este foarte important să arătăm că suntem alături de ei pe termen lung şi că le asigurăm rezilienţa strategică de care au nevoie”, a declarat Boris Johnson.

Care, în convorbirile sale cu preşedintele Volodimir Zelenski, i-a spus acestuia că ţara sa este gata să antreneze zeci de mii de soldaţi ucraineni pentru a continua să lupte împotriva invadatorilor ruşi.

Boris Johnson a adăugat că este foarte important ca ruşii să fie împiedicaţi să „îngheţe” conflictul, pentru a-şi putea consolida câştigurile înainte de a organiza un nou atac. „Ar fi o catastrofă dacă Putin ar câştiga”, a spus premierul.

„Nimic nu i-ar plăcea mai mult decât să spună: «Să îngheţăm conflictul, să avem un armistiţiu ca în 2014». Pentru el asta ar fi o mare victorie. Am avea o situaţie în care Putin ar reuşi să-şi consolideze câştigurile şi apoi să lanseze un alt atac”, a avertizat Johnson.

„Trebuie să transmitem cu claritate că-i sprijinim pe ucraineni în ambiţiile lor de a-i izgoni pe ruşi, de a izgoni armatele lui Putin, din toate locurile pe care le-au obţinut din 24 februarie, şi să ne asigurăm că ucrainenii nu sunt încurajaţi să facă o pace proastă, ceva care pur şi simplu nu va rezista”, a încheiat premierul de la Londra.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 11:55
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
19 Apr. 2024, 11:55 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Marina Harin este o antreprenoare pasionată de amenajări și decor cu flori. Ea se confruntă cu o provocare majoră: profitul întârzie să apară. Deși domeniul este plin de potențial, există câteva cauze posibile pentru această situație.

În video de mai jos, afli drumul ei și provocările pe care le are.

Tânăra poate trece de această încercare prin analiză atentă, adaptare și perseverență. Cu o abordare strategică și o atenție deosebită la detalii, afacerea ei de amenajări și decor cu flori poate deveni profitabilă.

Emisiunea „Afaceri la Microscop” poate fi vizionată pe RLIVE TV, joi la 22:00, sâmbăta la 06:00 și miercuri la 16:00.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău