image
Sursa foto: dse.md

IGSU a instalat platforme de odihnă la punctele de trecere a frontierei Leușeni, Giurgiulești și Sculeni

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a instalat la punctele de trecere a frontierei Leușeni, Giurgiulești și Sculeni platforme de odihnă și recreere destinate conducătorilor autocamioanelor care se află în coloane de așteptare pentru perfectarea procedurilor de trecere a frontierei.

Decizia a fost luată în scopul fluidizării transportului marfar. Conducătorii auto se pot odihni în corturile în care sunt create condiții necesare de igienă, hrană, prim ajutor calificat, securitate, comunicați, dar și blocuri sanitare.

Șoferii pot aștepta aici în siguranță, dar și pot utiliza serviciile oferite de salvatori. Mai mult, în urma instalării grupurilor sanitare, fiecare conducător auto poate avea grijă de igienă personală, iar în corturile dislocate pe platforme, oamenilor li se oferă posibilitatea să-și prepare hrană, dar și să se odihnească pe paturile pliante amplasate în interior.

Pentru ca platformele instalate de IGSU să fie complet funcționale, autoritățile publice locale sunt gata să ofere servicii de curățare a sistemelor de canalizare.

În suportul IGSU a venit Agenția pentru refugiați UNHCR care au oferit corpuri de iluminat și de alimentare a echipamentelor electronice care pot fi folosite de șoferi în momentul staționării și aflării acestora pe insule.

Activitatea acestora va fi desfășurată atât timp cât sunt solicitări, fiind construit un mecanism durabil în timp pentru soluționarea și gestionarea problemelor legate de așteptarea îndelungată a șoferilor de camioane în punctele de trecere a frontierei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: