image
Sursa foto: Jurnal.md

Delegația RM în CUC, despre un presupus act de terorism anunțat de Tiraspol: Nu au chemat pacificatorii, nici misiunea OSCE

Comisia Unificată de Control s-a întrunit ieri la Bender, după ce joia trecută ședința a fost întreruptă de reprezentanții Tiraspolului. Atunci delegații din stânga Nistrului au părăsit ședința pentru a împiedica o eventuală decizie în problema posturilor și militarilor înarmați instalați unilateral în Zona de Securitate.

Delegația Republicii Moldova în CUC informează că își menține poziția fermă că posturile trebuie eliminate, iar pentru a depăși barierele apărute în cadrul dezbaterilor pe marginea subiectului în cauză, a înaintat noi propuneri menite să contribuie la adoptarea unei decizii constructive în acest sens.

„Neinteresați în deblocarea situației, membrii delegației regiunii transnistrene și-au păstrat retorica provocatoare, au lansat învinuiri aberante la adresa reprezentanților Chișinăului și au afirmat că vor continua să realizeze în Zona de Securitate măsuri necoordonate cu Comisia Unificată de Control”, anunță un comunicat emis de Biroul de reintegrare.

Pentru a combate tentativele exponenților Tiraspolului de a distorsiona activitatea Comandamentului Militar Întrunit, Delegația Republicii Moldova a înaintat o adresare către ceilalți participanți ai Comisiei.

Documentul demască denaturarea premeditată de către reprezentanții Tiraspolului a acțiunilor întreprinse în cadrul Comandamentului Militar Întrunit în legătură cu incidentul produs la, 5 iunie, curent în localitatea Vladimirovca.

Potrivit Delegației RM în CUC, atunci Tiraspolul anunțase despre un așa-zis „atac” cu drona asupra unei unități militare de-a sa, însă a nu a solicitat imediat deplasarea la fața locului a militarilor din Forțele Mixte de Menținere a Păcii, dar nici nu a admis echipa de monitorizare a Misiunii OSCE.

Pe durata ședinței care a avut loc ieri nu au fost aprobate decizii, discuțiile fiind transferate pentru săptămâna următoare, mai anunță reprezentanții Chișinăului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: