Breaking News

image
Sursa foto: customs.gov.md

Percheziții la două companii specializate în importul de carne: 140 de tone de carne congelată, ridicate

Departamentul antifraudă și conformare al Serviciului Vamal în comun cu Serviciul Fiscal de Stat sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au efectuat ieri percheziții în cadrul unei cauze penale pornite pentru contrabandă cu produse din carne, în care sunt implicați doi agenți economici din municipiul Chișinău, specializați în importul și comercializarea unor astfel de produse.

Acțiunile de urmărire penală sunt desfășurate în temeiul bănuielilor rezonabile de comitere a infracțiunii pe faptul creării de către persoane necunoscute a unei scheme infracționale de trecere peste frontiera vamală a Republicii Moldova a produselor din carne, prin eludarea controlului vamal.

Oamenii legii au pus în executare mandate de percheziții la sediile companiilor vizate, precum și la domiciliile factorilor de decizie. În rezultatul perchezițiilor, oamenii legii au depistat și indisponibilizat: o cantitate de 140 de tone de carne congelată, valoarea estimativă a căreia se ridică la circa 7,5 milioane de lei, acte contabile și telefoane mobile.

La moment factorii de decizie ai agenților economici sunt cercetați în stare de libertate.

Noutăţile partenerilor

comentarii: