image
Sursa foto: profile.md

În Republica Moldova a fost inaugurată prima stație de tratare a apelor reziduale construite în cadrul unei vinării

Prima stație de tratare a apelor reziduale din Republica Moldova construită în cadrul unei vinării, din fonduri europene, a fost inaugurată în satul Puhoi, din raionul Ialoveni. Investiția face parte dintr-un proiect amplu în valoare totală de 1,9 milioane de euro, surse oferite sub formă de împrumut în cadrul liniei de creditare „Livada Moldovei”, proiect al Uniunii Europene, implementat prin intermediul Băncii Europene de Investiții.

În cadrul proiectului, alături de instalarea stației de epurare, au fost achiziționate echipamente agricole și pentru producerea vinului, au fost construite depozite pentru păstrarea vinului și amenajată o zonă de agrement.

Producția de vinuri de calitate necesită respectarea procedurilor de igienă care conduc la utilizarea unor cantități mari de apă. Datorită noii stații, apele reziduale vor fi tratate în mod eficient, astfel încât să nu polueze mediul.

Implementarea proiectului va contribui la menținerea celor 280 de locuri de muncă permanente din cadrul vinăriei. În plus, cu investițiile finanțate de BEI, au fost create 63 de noi locuri de muncă.

„Livada Moldovei” este o linie de creditare în valoare de 120 de milioane de euro. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Băncii Europene de Investiții și inițiat de Guvernul Republicii Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: