Dodon, din nou la Procuratură: „Eu nu iert atacul la familie. I-am spus și lui Plahotniuc 3 ani în urmă”

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit astăzi la Procuratura Anticorupție, pentru a primi demersul de prelungire a arestului preventiv. Ajuns la sediu, acesta a făcut câteva declarații.

Foto: fb/Igor Dodon

„Regretabil ce s-a întâmplat ieri cu soția. Maia Sandu nu trebuie să atace familia, soția, copii, că i-am spus lui Plahotniuc 2 ani în urmă, sau 3, când a încercat la fel să preseze familia, lucrurile acestea eu nu le iert. Eu nu iert atacul la familie”, a spus acesta.

Ieri, procurorii anticorupție i-au înaintat astăzi învinuirea Galinei Dodon, soția fostului șef de stat, Igor Dodon. Totodată, procurorul de caz a aplicat în privința acesteia măsura preventivă sub formă de obligare de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile.

Galina Dodon, soția fostului șef de stat, Igor Dodon, a spus că i s-a deschis un dosar politic. Declarația a fost făcută după ce a fost audiată de procurori. „Am fost pusă sub învinuire- complice, pentru îmbogățire ilicită, fără probe”, a spus aceasta.

Nicolae Posturusu, avocatul lui Igor Dodon, a acuzat procurorii anticorupție de minciună. „Dacă în cazul perchezițiilor la domiciliu aceștia ne-au sugerat că pozele puteau fi făcute și răspîndite de către avocați, astăzi, ne-au uimit cu niște bîlbîieli geografice”, a scris acesta pe Facebook. Reacția vine după ce ieri PA a negat informația precum că soția lui Igor Dodon, Galina Dodon, ar fi fost oprită în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah, pentru a i se înmâna citația ca să fie pusă sub învinuire.


Pub