Chicu crede că se va depăși etapa de „candidat în candidați” înainte de prezidențiale: Sper să rămână cineva în țară, care va supraviețui vremurilor bune

Fostul premier Ion Chicu îndeamnă guvernarea să dea dovadă de responsabilitate pentru a corespunde condiționalităților impuse de europeni pentru a obține statutul de țară candidată la aderare la Uniunea Europeană. „Pentru a depăși etapa de „candidat în candidați", guvernarea trebuie să asigure independența justiției. Adică, un analfabet cu apucături de criminal ca Litvinenco, să nu-l mai poată sechestra pe un Procuror General legal ales”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Guvernarea, trebuie să renunțe la mimarea concursurilor și să nu-și mai numească în funcții înalte „verișoarele" , avocații personali sau odraslele finanțatorilor PAS de peste ocean.

Lista condițiilor este prea lungă, dar sperăm, ca guvernarea să înțeleagă câtă responsabilitate poartă pentru îndeplinirea lor.

Și, da, e de dorit ca până la îndeplinirea acestor condiții și obținerea statutului de candidat (fără condiționalități) înainte de alegerile prezidențiale, în țară să mai rămână măcar cineva, să supraviețuiască vremurilor bune...

În rest, datorăm din nou un mare MULȚUMESC Uniunii Europene pentru încă o șansă acordată țării noastre!

p.s. Dragi moldoveni, să judecăm vorbele după fapte, nu faptele după vorbe... Altfel, mai departe de candidat în candidați nu vom merge…”, a scris Ion Chicu.

Comisia Europeană recomandă acordarea statutului de candidat la UE pentru Ucraina și Republica Moldova, a anunțat, astăzi, președinta Comisiei, Ursula von der Leyen. Ambele țări mai au de făcut reforme, iar „mingea este în terenul” lor, a mai spus Von der Leyen.

„Această etapă nu este finală. Urmează reuniunea Consiliului European, care va avea loc la 23-24 iunie, unde vor fi discutate de către statele membre recomandările făcute de Comisia Europeană. La acea reuniune, statele membre trebuie să ia decizia privind acordarea statutului de țară candidat cu unanimitate”, a precizat ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, Janis Mazeiks.


Pub