image
Sursa foto: Procuratura Anticorupție

Percheziții la un sector al Poliției de frontieră Sud

În prima jumătate a zilei de astăzi, 16 iunie 2022, procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție, Oficiul Sud în comun cu ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a Centrului Național Anticorupție au efectuat percheziții la un sector al Poliției de frontieră Sud.

Perchezițiile s-au desfășurat în cadrul unei cauze penale pornite la 21 martie 2022, conform unei bănuieli rezonabile de săvârșire a infracțiunii de abuz de serviciu, comis din interes material (art.327 alin.(2) din Codul penal) și trecerea ilegală a frontierei de stat (art.362 din Codul penal).

Perchezițiile s-au desfășurat atât la sediul unui sector al Poliției de frontieră Sud, în care sunt vizați doi polițiști de frontieră, precum și la domiciliile și automobilele a doi bărbați vizați în acest caz. În rezultatul perchezițiilor au fost ridicate mai multe documente și alte mijloace de probă care urmează a fi analizate în cumul cu alte probe administrate pe caz.

După terminarea perchezițiilor, cei doi polițiști de frontieră, precum și cei doi bărbați au fost conduși pentru audieri la Direcția Generală Teritorială Sud a Centrului Național Anticorupție.

​Potrivit circumstanțelor cazului investigat, polițiștii din cadrul Direcției Regionale „Sud” al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră sunt bănuiți că, începând cu luna februarie 2022 până în prezent, abuzând de situația de serviciu, tolerează acțiunile ilegale ale celor doi bărbați și altor persoane la moment necunoscute, manifestate prin transportarea de pește și alte mărfuri cu ajutorul unei bărci cu motor pe lacul Etulia, traversând ilegal frontiera de stat pentru a transporta mărfuri în Ucraina și invers, eludând controlul vamal, astfel favorizând în acest sens săvârșirea infracțiunilor continue.

Concomitent, în timpul efectuării perchezițiilor de astăzi, procurorii și ofițerii anticorupție au depistat 7 persoane, care se aflau în zona de frontieră, unde accesul este interzis, neavând un permis de acces în această zonă, potrivit reglementărilor legale.

Prin urmare, fiind ridicat și verificat registru persoanelor înregistrate cu permis de acces în zona de frontieră, persoanele depistate nu s-au regăsit ca fiind înregistrate. Astfel, de către Direcția Generală Teritorială Sud a Centrului Național Anticorupție a fost solicitat echipajul poliției de frontieră pentru documentarea cazului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: