A încercat să scoată din țară tutun, medicamente și anabolizante de peste 1,2 mln de lei: Un bărbat din Anenii Noi, trimis pe banca acuzaților

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale anunță trimiterea în judecată a șoferului unui autocamion, care-n noiembrie 2021 a încercat să scoată din țară ilegal, prin postul vamal Leușeni, marfă de peste 1,2 milioane lei.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit informațiilor, marfa era ascunsă în una din roțile de rezervă ale semiremorcii camionului, care a fost depistată după examinarea transportului de către angajații Serviciului Vamal. În interiorul acesteia, funcționarii vamali au depistat aproape 90 de pachete de tutun pentru narghilea, a câte un kilogram fiecare, precum și cantități impunătoare de anabolizante și medicamente.

Șoferul are vârsta de 37 de ani, este originar din Anenii Noi și este angajat al unei companii de transport din România. Potrivit declarațiilor, acesta se-ndrepta peste Prut pentru ca să preia marfă spre transportare în Italia. Atât marfa, cât și camionul au fost recunoscute în calitate de corpuri delicte, iar la solicitarea procurorilor PCCOCS, obiectele folosite la comiterea infracțiunii urmează a fi supuse confiscării.

Pentru fapta comisă, legea penală prevede pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 4 la 10 ani. Potrivit legii, până la pronunțarea unei hotărâri de către Judecătoria Hâncești și rămânerea ei definitivă, inculpatul se prevalează de prezumția nevinovăției.


Pub