Medvedev: „Cine a spus că peste doi ani Ucraina va mai exista pe harta lumii?”

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, care a ocupat, anterior, și funcția de șef de stat, a sugerat că peste 2 ani, Ucraina nu va mai exista pe harta lumii. Remarca se referă la solicitarea Kievului privind importurile de energie pentru iarnă, cu rugămintea de a amâna plata pentru doi ani.

Foto: Profimedia Images

Într-o postare pe canalul său de Telegram, Dmitri Medvedev a comentat astfel solicitarea Ucrainei de amânare a plății: „Doar o întrebare. Cine a spus că peste doi ani Ucraina va mai exista pe harta lumii?”.


La începtul lunii iunie, Medvedev declara că, „Ucraina poate pierde teritorii suplimentare ca urmare a ceea ce se întâmplă la moment. În cele din urmă, acest lucru amenință Ucraina cu pierderea suveranității naționale”. Asta în condițiile în care, „sub influența Occidentului, Ucraina s-a îndepărtat de pozițiile realiste în negocierile cu Federația Rusă și a suspendat dialogul, ceea ce duce la scăderea șanselor de soluționare pe cale diplomatică a conflictului”, a precizat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei.


Pub