Galina Dodon nu poate părăsi țara 2 luni: Procurorii, cu detalii despre bunuri de circa 18 milioane de lei, ce-ar fi fost dobândite ilicit

Procurorii anticorupție i-au înaintat astăzi învinuirea Galinei Dodon, soția fostului șef de stat, Igor Dodon. Totodată, procurorul de caz a aplicat în privința acesteia măsura preventivă sub formă de obligare de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile.

Foto: UNIMEDIA

„Acesteia i se incriminează săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită, manifestată prin contribuirea la deținerea de către soțul acesteia Dodon Igor, personal și prin persoane terțe a bunurilor în valoare de peste 21 milioane lei, ceea ce depășește substanțial veniturile declarate în sumă de peste 3 milioane lei, cu 18 277 157, 00 lei. Precizăm că, aceste sume se raportează la perioada februarie 2014-octombrie 2021.

În cadrul audierilor în calitate de învinuită, dna Galina Dodon, vina nu și-a recunoscut în săvârșirea infracțiunii incriminate, refuzând să facă careva declarații referitor la circumstanțele cazului investigat”, a spus pentru UNIMEDIA, Mariana Cherpec, procurora responsabilă de comunicare cu mass-media.

Galina Dodon, soția fostului șef de stat, Igor Dodon, a spus că i s-a deschis un dosar politic. Declarația a fost făcută după ce a fost audiată de procurori. „Am fost pusă sub învinuire- complice, pentru îmbogățire ilicită, fără probe”, a spus aceasta.

Soția lui Igor Dodon, Galina Dodon, a primit citație de la Procuratură pentru a fi pusă sub învinuire. „Procurorii au oprit-o în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah (probabil este filată non-stop)”, a scris Dodon, pe Facebook. „Este un caz fără precedent pentru Republica Moldova, când dorința de răfuială asupra oponentului politic o împinge pe Maia Sandu, președinte actual al țării, să-mi atace soția, copiii, mama, rudele apropiate”, a precizat fostul șef de stat.

Ulterior, Procuratura Anticorupție a confirmat „citarea pentru data de 16 iunie, a soției lui Igor Dodon, Galina Dodon, dar și altor persoane complici la săvârșirea infracțiunilor, în vederea înaintării învinuirii și audierii în calitate de învinuiți în dosarul denumit generic Kuliok”.

Nicolae Posturusu, avocatul lui Igor Dodon, a acuzat procurorii anticorupție de minciună. „Dacă în cazul perchezițiilor la domiciliu aceștia ne-au sugerat că pozele puteau fi făcute și răspîndite de către avocați, astăzi, ne-au uimit cu niște bîlbîieli geografice”, a scris acesta pe Facebook. Reacția vine după ce ieri PA a negat informația precum că soția lui Igor Dodon, Galina Dodon, ar fi fost oprită în trafic, pe drum, când mergea cu copiii la lecția de şah, pentru a i se înmâna citația ca să fie pusă sub învinuire.


Pub