Macron anunţă că Franţa, Germania, Italia şi România susţin candidatura „imediată” a Ucrainei la UE

Președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz, premierul italian Mario Draghi și președintele României Klaus Iohannis au ajuns astăzi la Kiev, într-o vizită comună. Cei patru lideri europeni au mers și la Irpin, un oraș din apropierea capitalei, distrus de atacurile rușilor, după care s-au întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie digi24.ro.

Foto: digi24.ro

Emmanuel Macron a anunţat că ţara sa susţine, alături de Germania, Italia şi România, acordarea „imediată” a statutului de candidată la UE pentru Ucraina.

La conferinţa de presă comună cu omologul său român, Klaus Iohannis, cu cancelarul german, Olaf Scholz, şi cu premierul italian, Mario Draghi, Macron a declarat, după întâlnirea celor patru lideri cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski: „Toţi patru susţinem statutul de candidată imediată la aderare”.

Macron a adăugat că „acest statut va fi însoţit de o foaie de parcurs şi va implica luarea în considerare a situaţiei din Balcani şi din vecinătate, în special din Republica Moldova”.


Pub