‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticolePrima Gală a Femeilor în Agricultură s-a desfășurat la Chișinău

Prima Gală a Femeilor în Agricultură s-a desfășurat la Chișinău

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În premieră pentru Republica Moldova, astăzi, 16 iunie, a fost organizată Gala Femeilor în Agricultură. În cadrul evenimentului au fost apreciate eforturile și contribuția a peste 20 de femei care au investit resurse financiare, timp, muncă și cunoștințe pentru dezvoltarea agriculturii țării noastre.

Evenimentul a fost organizat de către PRIAevents, având ca și parteneri principali FinComBankKaufland Moldova și FNFM.

„Acest eveniment este dedicat doamnelor care activează în agricultură. Este un domeniu vital pentru întreaga lume. Astfel, femeile din agricultură nu au doar satisfacția succesului afacerii lor, dar cu siguranță au și satisfacția că sunt utile întregii omeniri.” menționează Raluca Voivozeanu, fondatoarea PRIAevents.

Raluca Voivozeanu, fondatoarea PRIAevents.

Prezent la eveniment, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu a transmis un mesaj de apreciere a aptitudinilor profesionale ale femeilor din întreprinderile agricole.

„Prin ceea ce faceți, aduceți un aport direct la dezvoltarea economiei țării. Ne bucurăm că numărul doamnelor care au curajul să investească în agricultură și să gestioneze eficient afacerile agricole, este în creștere. În pofida faptului că ne aflăm într-o situație când ne confruntăm cu mai multe probleme în regiune, doamnele reușesc să dezvolte sectorul agricol. Din toți beneficiarii de subvenții de anul trecut , 18% au fost femei, beneficiind în total de 260 mln lei din bugetul de stat. Aceste acțiuni asigură modernizarea sectorului agricol, securitatea alimentară a țării și diversificarea afacerilor. Sper ca numărul doamnelor în sectorul agricol să crească, iar MAIA împreună cu patenerii de dezvoltare vom coopera pentru a încuraja doamnele să investească în agricultură.”, a menționat ministrul.

Una dintre premiantele Galei este Cristina Gorobeț, fermieră din raionul Briceni, care cultivă peste o sută de hectare cu floarea soarelui, porumb, soia. Iar pe lângă acestea mai îngrijesc și 15 ha de livadă.

„Evenimentul de astăzi și aprecierea acordată, ne-a făcut să acumulăm și mai mult optimism, văzând că în ciuda tuturor impedimentelor avem în agricultură atâtea femei curajoase, harnice și zâmbitoare. Am făcut schimb de experiențe, am aflat despre noi oportunități de finanțare, care ne vor ajuta să ne dezvoltăm în continuare.”, ne mărturisește, plină de emoții, Cristina.

Amintim că potrivit datelor statistice, în țara noastră avem peste 800 de femei care administrează afaceri agricole și peste 750 de femei angajate în agricultură, cu circa 16% mai puțin decât bărbați.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›